Barion Pixel
Új kiadó jelent meg a piacon

Szőcs Géza, kultúráért felelős szakállamtitkár mondott köszöntőt kedden este a New York kávéházban, az újonnan létrejött Tarandus Kiadó bemutatkozásán.

Mint az esten elhangzott, a győri székhelyű könyvkiadót Réti Attila üzletember hozta létre, a könyvműhely első tizenkét kötete – amelyek között klasszikus szerzők világ- és magyar irodalmi alkotásai, kortárs magyar próza, mese és ezoterikus mű egyaránt akad – már kapható a könyvesboltokban.

Szőcs Géza a színészi előadásokkal és pantomimmel is színesített könyvbemutató esten elmondta: a művészeti élet szereplőinek tudatát régóta „nem a lét, hanem az anyagi gondok határozzák meg”, ami azonban nem új jelenség, már Jókai is többször szorult rá mecénásai gyors segítségére. Éppen ezért öröm, hogy a magyar kulturális életben, amely forráshiánnyal küzd, és amelynek támogatásában az állam is egyre kisebb szerepet tud vállalni, megjelent egy professzionális üzletember, aki az állami mecenatúrától függetlenül képes működtetni kulturális vállalkozását.

A folytatáshoz kattintson ide: www.magyarhirlap.hu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *