Barion Pixel

Ismét egy kiváló regény, gyönyörű borítóval Tan Twan Engtől. Az első részben megismerünk egy szigetet, ahol együtt élnek malájok a britekkel, indiaiakkal, kínaiakkal.

A Hutton család az egyik meghatározó gazdasági szereplője a városnak, gazdagok, felelősségteljesek, figyelnek egymásra. Philip, a címszereplő, az ő történetét ismerhetjük meg 1939-től, amikor még csak tizenhat éves. A második könyv már a II. világháború kegyetlenségét mutatja a sziget életében. Viszont soha nem a háború a kegyetlen, hanem az emberek, a helyzet adja a lehetőséget, hogy egymás ellen forduljanak, és előkerüljenek a durva, erőszakosak is, akik kihasználják a lehetőségeket. 

Philip kénytelen dönteni és a döntése meghatározza a további életét. A háború után sem tudják az emberek ott folytatni, ahol előtte abbahagyták, mindenki megváltozik, elveszíti a naivitását és az igazságba vetett hitét. Hűség, de kihez, ki az, akire számíthatunk – kérdések amit nehéz megválaszolni, a fontossági sorrendet mindig az adott helyzet határozza meg. Valós, hiteles, szomorú könyv.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *