Barion Pixel

Gazdagabbak leszünk a tavalyi Nobel-díjas Patrick Modiano egy regényével, svéd, norvég, lengyel és szerb kortárs regényekkel, Huszti Péter színművész és Roby Lakatos életrajzával, jelenik meg könyv az elűzött bukovinai székelyekről és a föld alatt rekedt chilei bányászokról. A teljesség igénye nélkül szemezgettünk a kiadók őszi kínálatából.

http://mno.hu/grund/mozgalmasan-kezdodik-a-konyves-evad-1303256

https://nemzeti.net/mozgalmasan-kezdodik-a-konyves-evad-3395975.html

Patrick Modiano nem volt a legkeresettebb külföldi szerzők között Magyarországon, amíg tavaly ki nem tüntették az irodalmi Nobel-díjjal. A díj jó apropó volt egy újabb fordításra. Október közepén jelenik majd meg Modiano Nászút című regénye, amelyben valószínűleg nem csalódnak majd az író rajongói. Ebben a regényben is egy újságcikk készteti a főhőst arra, hogy nyomozni kezdjen egy emberi sors – ezúttal is egy üldözött zsidó ember sorsa – után, s a történelmi múlt kutatásával párhuzamosan a főhős magántörténelme is feltárul.

 

A Modiano könyveit gondozó Tarandus Kiadó egy érdekes tényirodalmi művel is előrukkol: november 2-ra tervezik Héctor Tobar: A sötét mélyben című riportkönyvének magyar kiadását. A 2010-es chilei bányaszerencsétlenség áldozatainak sorsára az egész világ kíváncsi volt. A chilei Copiapó közelében harminchárom bányász rekedt a mélységben 69 napra. A túlélők a Pulitzer-díjas Héctor Tobarnak meséltek a katasztrófáról és arról, hogy ez hogyan változtatta meg az életüket.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *