Barion Pixel

Illés Saroltával Dr. Kazanlár Amimollah Emilnél találkoztam. Figyelmes szemével, kedves mosolyával hamar elvarázsolt. Egy önéletrajzi cikk alanyaként kért fel az általa szerkesztett ezoterikus honlap számára. Javaslatomat, hogy kedvesemmel együtt szerepeljünk írásában, örömmel fogadta. Így készült az interjú, mely cseppet sem elfogulatlan, de legyen így! Mónikával együtt köszönjük szépen a ehetőséget, a lelkes vállalkozáshoz pedig további emelkedettséget és éberséget kívánunk! (Réti Attila)

Együtt, titok nélkül

„Az életem megoldásában ez a párkapcsolat nagyon sokat segített”

réti pár 250A tavaly 12 könyvvel debütáló Tarandus Kiadó bemutatását terveztem, hiszen e vállalkozás kortárs és klasszikus ezoterikus irodalmi művek létrehozását tűzte ki célul. Amikor az interjúra felkértem a kiadó tulajdonosát, Réti Attilát, ő vetette fel, hogy inkább párjával, Réti-Fedor Mónikával együtt, mint ezoterikus házaspárt mutassam be őket.

Mindannyian arra vágyunk, hogy legyen egy olyan kapcsolatunk, amelyet a szerelem, a megértés, az egymás megbecsülése, az egymás felemelése hat át. Tudom, hogy ez közhelynek számít, de ha kimondjuk, ha nem, mégis lelkünk mélyén repesve várjuk, hogy ez megvalósuljon.

Attila és Mónika valójában nem hitték, hogy valamikor is élhetnek még boldog párkapcsolatban, hiszen mindketten zátonyra futott párkapcsolatokon voltak túl, amikor kilenc évvel ezelőtt egymásra találtak. Kapcsolatuk első évében a „se veled se nélküled” viharos időszakát élték. Ahogy mesélik történetüket, szavaik mögött megbújik szerelmük kezdetének bizonytalansága, a kérdés, hogy vajon ez sikerülni fog, vajon tényleg ő az igazi, vagy megint melléfogtam. A környezetük sem bízott a kapcsolatuk sikerében. Hiába érezték, hogy valóban megtalálták azt az embert, aki nekik rendeltetett, nem tudták elhinni, egészen egyszerűen azért nem, mert a lelkükben még élt a bizonytalanság. Az ezotériát hívták segítségül.

Réti Attila: Carla Galli segített. Ha visszatekintek, ő az, akin keresztül ténylegesen belekerültem az ezotéria világába. Folyamatos lelki kapcsolatban álltam és állok vele a mai napig- ennek lassan 15 éve. Ami fontos volt, hogy az előző kapcsoltaimat kellett tisztába tennem, oldanom önmagamban ahhoz, hogy tovább tudjak lépni. A Carla Galli vezette családállításon szembe tudtam nézni önmagammal és el tudtam fogadni magam olyannak, amilyen vagyok. A szerelem mellett ez fűzte szorosra a kapcsolatunkat Mónival.

Réti-Fedor Mónika: Számomra nehezen viselt a házasságban éltem, amikor Attilával találkoztam. Kapcsolatunk elején elmentem egy asztrológushoz, aki elég hamar meglátta az ábrámban, hogy nekem dolgom van Attilával. Összehasonlította a két képletet: megborzongtam, amikor meghallottam, hogy karmikus feladatunk van egymással.

2006-ban összeköltöztek. Attila jól menő vállalkozásában dolgozott tovább, míg Mónika a nemzetközi cégnél betöltött kereskedelmi igazgatói munkáját nem folytatta. Belevetette magát az ezoterikus tudományokba. De mindeközben festeni is tanult. Gyönyörű tájképek, virágokat ábrázoló munkák kerültek ki a keze alól. A másik szenvedélyének, az ékszerkészítésnek is hódolhatott végre. Attila rengeteg könyvet olvasott: Osho segített az egoküzdelmeiben, ám az igazán meghatározó élményt Paolo Coelho Az alkimista című könyve adta. Mindeközben az írás is jelen volt az életében. A novellái, a versei neves irodalmi lapokban láttak napvilágot. Végül is Mónika ezoterikus tanulmányai vezették el a párt Nádas Nándoron keresztül Kazanlár Áminollah Emil nyugalmazott egyetemi tanár, a világon egyedülálló, legkeresettebb Kazanlár-tarot megalkotójának tarot-szemináriumaira. Ott hangzott el a tanár úr szájából, hogy Attila majdani könyvkiadója adja ki egyik könyvét. Attila csodálkozott leginkább e kijelentésen, mert ugyan már érezte, hogy a milliárdos vállalkozása éppen az ezotéria hatására a lelkében zajló változások miatt kezd teherré válni számára, de egyáltalán nem gondolkodott akkor még egy másik vállalkozás beindításán. Majd miután Kazanlár tanár úr meglátta Mónika egyik miniatúráját, amely a Kazanlár-tarot Mágusának hű másolata volt, már is „kiosztotta” Mónikára a régi, igen bonyolult szimbólumrendszereket megjelenítő tarot megfestését. És elhangzott még egy jóslat: egy év múlva esküvő.

Réti Attila: A tarot miatt házasodtunk össze. Egyáltalán nem terveztük, de a Kazanlár szemináriumon tanultunk a szerződés fontosságáról, jelentőségéről. Addig forgattam ezt magamban, amíg Jordánia gyönyörű naplementéjében megkértem Móni kezét. Az esküvőnk is ezoterikus jellegű volt. A házasságkötés előtt kiderítettem, hogy a legrövidebb procedúra 3 perc 25 másodperc – nos ennyi ideig tartott a polgári esküvőnk. Majd Kazanlár tanár úr és Nádas Nándi tarot-szertartás keretei között összeadott bennünket.

goldspirit: A szerelem milyen spirituális szemmel?

Réti Attila: Az ember tudatába néha beleragadnak mondatok. Én egy Müller Péter mondattal jártam így: Aki nem szerelmes, az nem él jól. Sokáig nem igen értettem. Majd elkezdett mélyülni a mondat, és egyszerre csak rádöbbentem, hogy ez tényleg így van. Csak akkor tudod azt mondani, hogy jól élsz, ha szerelmes vagy. Hiszen, ha nem vagy szerelmes, hiányzik belőled a másik éned.

goldspirit: Mennyiben segít az ezotéria a párkapcsolati konfliktusok kezelésében?

Réti Attila: Mi együtt jöttünk rá, hogy van közös feladatunk. A saját problémáinkat is nagyjából egyidőben oldottuk meg. Ebből kiindulva, ha úgy érzed, hogy képes voltál a hátad mögött hagyni egy nem jól működő életet, akkor attól kezdve minden egyes együtt töltött napot örömmel, ajándékként éled meg. Miután megoldotta a saját problémáját, mérhetetlen nagy alázat alakul ki az mberben.. Amikor nyakig ülaz a gondokban, arra fókuszálsz, hogy miért történik ez most éppen velem, miért engem ver a sors. Miért én vagyok beteg, miért én vagyok egyedül, miért pont én fogtam ki ezt a munkahelyet, ezt a feleséget, miért én vagyok a lúzer stb.? Az emberek nagy része így él. És ezeket az érzéseket kivetítik a külvilágra: a bajok gyökerét mindig a külvilágban keresik, a külvilágot okolják mindenért. Ezért a párkapcsolatok megélésre sokkal kevesebb energia jut. Ha, mint a mi esetünkben is, két problémamegoldó ember összetalálkozik, és rájönnek arra, hogy mindenkinek más a dolga itt a világon, és egy párkapcsolatban nem lehet eggyé olvadni, ezt megértve, sokkal könnyebben veszi az ember az akadályokat. A mi karmikus kapcsolatunk sem arról szól, hogy mi ketten már egy entitás lennénk. Különbözünk, és ez így van jól. Az életünkben újabb és újabb feladatok jönnek majd, mi persze reménykedünk abban, hogy nem kapunk már megoldandó kardinális problémákat, vagy ha mégis, ilyen hozzáállással az akadályokat sokkal könnyebben vesszük majd. Én azt gondolom, és szerintem Móni nevében is állíthatom, hogy mind Móni, mind az én saját életem megoldásában ez a párkapcsolat nagyon sokat segített.

Újságíró: Illés Sarolta 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *