Barion Pixel

 

Sokan úgy gondolnak az erotikára, vagy az erotikus regényekre, mint egyfajta tabura: nem beszélünk róluk. Ez a visszafogottság talán a keresztény gyökereinkre vezethető vissza. Pedig az erotika szerves része életünknek és itt a XXI. században szinte kikerülhetetlen téma; reklámokban, filmeken vagy az interneten látjuk viszont.

A királynő mélyén az „erotikus történelmi regény” alcímet viseli, ami inkább a szórakoztató jellegre utal, s egyben nagyon diplomatikusan határozza meg jellegét. Történelmi, mert főhőseink egy könnyed budai orgiáról repülnek vissza az időben röpke 2000 évet, az ókori Petra városába; és erotikus, mert a szexualitás nyíltan jelen van a történetben, részletesen taglalva egy-egy aktust. A bonyodalom egy 80 éve titkosított kézirat előkerülésével indul, amit egykoron annak legendás írója nem adhatott ki, pont erotikus jellegénél fogva. De most hőseink, két elszánt, kéjenc kalandor vág neki az eseményeknek, hogy kiderítsék, melyikük az igazi, mert mindketten ugyannak az irodalmi hősnek, Szinbádnak mondják magukat.

Az ókori Petra városában egyetlen éjszakát töltenek, de ez az éjszaka elképesztően tartalmas, alaposan beleássák magukat az alvilágba, s ahhoz, hogy megmeneküljenek, nagyon ravasznak kell lenniük, s nem árt, ha a szexuális étvágyuk is megfelelő mértékű.

A mai olvasók között kevesen vannak, akiknek füle kihegyeződött a különlegességekre. Nekik ajánlom elsősorban a könyvet. Nem sorolható a tömegkönyvek kategóriájába, nagyon igényesen hozza a témát az író. Szappanos Gábor méltán nevezhető a kortárs prózairodalom megújuló alakjának, fantáziadús, gazdag szókincsű alkotó.

Forrás: Makói Mozaik

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *