Barion Pixel
Könyvbemutató a budafoki könyvtárban

A Tarandus Kiadó egyik őszi újdonsága Christian Pahlavi könyve, A homokóra szemcséi. A kötet bemutatásában Kazanlár Aminollah Emil festő és tarotmester lesz a segítségünkre, aki egyben a hazai megjelenést is bátorította. A műfordító Kazanlár Szilvia Fatima, a borítót Csáki István tervezte.

 

 

 

Tisztelt irodalomszerető és ezoterikus barátaim, tanítványaim!

Meghívom Önöket hozzátartózóikkal együtt 2012 október 15.-én hétfőn délután 5 órakor kezdődő könyvbemutatóra, mely a budafoki könyvtárban lesz (cím: 1221  Budafok,  Kossuth Lajos u 30. Telefon:424 5989 )

Bemutatásra kerül egy rendkívül  különleges könyv. Ezen könyv Párizsban jelent meg 2011-ben és már is elkészült a magyar fordítása. Ezen fordítást nem ildomos dicsérnem,mivel lányom, Kazanlár Szilvia Fatima munkája. Magyarországon a Tarandus Kiadó gondozásában jelenik meg. A könyvbemutatón jelen lesznek Réti Attila a Tarandus Kiadó vezetője, és Réti-Fedor Mónika a kiadó művészeti vezetője.

A könyv szerzője teheráni általános iskolai és gimnáziumi osztálytársam, CHRISTIAN PAHLAVI az utolsó perzsa sah unokaöccse, aki gyermekkorában az ország trónörököse volt. Jelenleg száműzetésben él Franciaországban, Nizzában.

A könyv címe :A homokóra szemcséi

A téma Christian barátom önéletrajza. Christian édesanyja francia-lengyel származású. Ő a Sorbonne-on végzett perzsa történelem és politika szakon. A forradalom kitöréséig az egyik perzsa egyetemen volt vezető tanár. A nizzai száműzetésben a Nice-Matin (nizzai reggeli újság) napilap kulturális és külpolitikai rovatvezetője volt,egészen a nyugdíjazásáig. Elfogulatlan emlékírást olvashatunk e műben. Rövid áttekintést nyújt az iráni állam 2500 éves múltjáról. Fanyar humorral mesél nekünk számos, ma már történelminek mondható eseményről. A könyvbemutatóra a belépés díjtalan.

A könyv a helyszínen beszerezhető.

Utóirat:Mivel minden szentnek  maga felé hajlik a keze el kell árulnom,hogy több helyen rólam is szó esik e műben.Többek között,mint a Magyar Parlament volt fordító-tolmácsáról, továbbá mint tarot mesterről.

Tisztelettel és szeretettel: Kazanlár Aminollah Emil

 

 

  

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *