Alvó emlékek, Díjazott könyv/szerző Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

A Hitel Kör közleménye

A Hitel Kör közleménye

Dátum: 2013. február 15.

A Hitel Kör közleménye

Budapest, 2013. február 13., szerda (OS) - Nyilatkozat 

1. A föld a mindennapi megélhetést, az otthont, a hazát jelentő létalap, ezért nem pusztán befektetési eszköz, nyereséget hozó tőke.

2. Támogatunk minden szándékot, amely a földkérdésben a nemzet önvédelmi rendszerének létrehozására törekszik.

3. Célunk a vidék túlélő és ellenálló képességének visszaállítása, szellemi-erkölcsi támogatása.

4. Eszményünk az önmagáról gondoskodni képes, öntudatos ember, aki sorsáért felelősséget vállal, generációk számára hihető és ösztönző jövőképet nyújt. Általa éledhet és szerveződhet újjá a magyar vidék.

5. Monokultúrák helyett életgazdagságot akarunk látni a földeken! Ezért törekedni kell a többségében családi vállalkozásokon, kisüzemeken nyugvó, minőségi áruk előállítására képes mezőgazdasági termőszerkezet kialakítására. Véget kell vetni a természeti környezet kifosztásának, fokozottan figyelni kell a termőföld minőségének megóvására, javítására.

6. Magyarország területe nem üresíthető ki, falvainak népe nem áldozható fel a gazdasági kényszer téveszméinek oltárán.

7. Elő kell segíteni a vidéki társadalom önszerveződését, az organikus közösségi formák létrejöttét a falvak népének aktív részvételével.

8. Meg kell állítani a kulturális tradícióvesztés folyamatát. Segíteni kell a gazdatudat és gazdaismeretek felelevenítését. Fel kell támasztani az igényt a tájhoz és a közösséghez fűződő személyes érzelmi viszony kialakításához.

9. El akarjuk érni a helyi sajátosságokra épülő, a paraszti kultúra időtálló értékeit alkotó módon felhasználó művelődési formák megismertetését idehaza és a nagyvilágban.

10. Nincs ország kistelepülések nélkül, nincs nemzet a vidék társadalma nélkül.

 

Kiadó: Hitel Kör...vissza az előző oldalra

Új hozzászólás

A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?