A Tarandus Kiadó az idei Margó Könyvfesztiválra országos szépirodalmi pályázatot hirdet.

Novella, esszé, elbeszélés, blog, humoreszk, riport kategóriában várjuk a pályaműveket, melyek közül a legjobbakat egy válogatás antológiában, könyv és e-könyv formájában is megjelentetjük.

A pályázat beküldési határideje: 2020. június 20.

A kötet országos terjesztésben lesz elérhető. A pályázók írásaik beküldésével hozzájárulnak, hogy műveik a pályázati kiírásban megnevezett kiadványban megjelenhessenek, és az érintett írások kiadói joga öt évre a Tarandus Kiadóra szálljon át. A kötet megjelenési dátuma: 2020. október 18-20 között a Margó Irodalmi Fesztiválon. Ünnepélyes díjátadó a Margó Könyvfesztivál Várkert Bazár, 2020. október 18-20. (A pontos időpontot hamarosan közöljük.)

DÍJAK:

• A pályázat nagydíja: 

bruttó 300.000 Ft könyvkiadási támogatás és 50.000 Ft értékű könyvcsomag, 

• A pályázat, II. helyezett:

bruttó 200.000 Ft könyvkiadási támogatás és 25.000 Ft értékű könyvcsomag, 

• A pályázat, III. helyezett:

bruttó 100.000 Ft könyvkiadási támogatás és 10.000 Ft értékű könyvcsomag, 

• A pályázat 4–10. helyezettjei:

5000 Ft értékű könyvcsomag, 

• A pályázat minden résztvevője:

Egy példányt az elkészült kötetből.

A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI:

Tematikus megkötés: a művek a nők társadalmi helyzetéről, a #metoo hatásairól, ennek társadalmat érdeklő eseményeiről, folyamatairól szóljanak. Korhatár: betöltött 16. életév. Kizárólag olyan műveket várunk, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem közöltek. A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke. Egy pályamű maximális terjedelme a 12.000 leütést nem haladhatja meg, beleértve a szóközöket is.

A megjelenésre érdemes művek szerzőit augusztus 30-ig e-mailben értesítjük.

Nevezési díj 5000 Ft / pályamű (egy szerző több művet is beküldhet). Minden pályázó megkapja a megjelent antológiát ajándékba. A részvételi díjat a jelentkezés után kapott számla alapján kell kifizetni legkésőbb június 20-ig.

Nevezés

A pályázatokat benyújtani az alábbi oldalon található űrlapon keresztül lehet: JELENTKEZÉS

A műveket Word formátumban kérjük. Az írásmű címe előtt szerepeljen a szerző neve. A fájl neve egyezzen meg a mű címével.

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA:

A beérkezett műveket irodalomban jártas szakemberek bírálják el.

A zsűri tagjai:

Tallér Edina (író, drámaíró)

Budapesten él és dolgozik. Számos kulturális, művészeti és irodalmi lap munkatársa, szépirodalmi  és ifjúsági regényei mellett több drámáját is bemutatták és játsszák a színházak. Egy perccel tovább című darabja elnyerte a 2015-ös évi Vallai Péter Előadóművészeti Fesztivál fődíját.
Kötetei: A húsevő (Kalligram Kiadó, 2010), Lehetek én is (Kalligram Kiadó, 2013), Most akkor járunk? (Tilos az Á Kiadó, 2014), Holnaptól minden rendben (Tilos az Á Kiadó, 2015), A negyvenkettedik széken ülő nő (Kalligram Kiadó, 2016), A húsevő 2. kiadás (Kalligram Kiadó, 2018). Előkészületeben A lány a város felett című regénye.

Hartinger Emese (újságíró, könyvfordító)

Hartinger Emese a JOY magazin szerkesztője. Nőként és gondolkodó emberként is fontos számomra a nemek közötti egyenlőség témája. Újságíróként felelősnek érzem magam abban, hogy minél több emberhez eljuttassam a feminizmus eszméjét és eloszlassam az azt körülvevő tévhiteket. Éppen ezért nagy megtiszteltetés számomra, hogy pont ebben a témakörben zsűrizhetem a műveket. Az elmúlt években a #metoo mozgalomnak köszönhetően még inkább előtérbe került a nők társadalmi helyzete; párbeszédek alakultak ki, és talán elindultunk egy egészségesebb társadalom felé, amelyben nincsen különbség ember és ember között.

Miklós Melinda (Nyitottak Vagyunk ügyvezető)

Miklós Melinda a Nyitottak vagyunk nonprofit szervezet ügyvezetője. A Nyitottak vagyunk cégek és szervezetek koalíciójával együtt millióknak mutatja meg, hogy a nyitottság, sokszínűség érték, miközben a munkáltatóknak is segít a nyitott kultúra kialakításában. A kezdeményezést 2013-ban alapította a Prezi, az espell és a Google, 2016 óta nonprofit társadalmi vállalkozásként működik. A Nyitottak vagyunk több, mint 20 nyilvános kampányt szervezett a nők es férfiak ugyanolyan munkahelyi lehetőségeiért, az LMBTQ emberek elfogadásáért, a fogyatékkal élők elfogadásáért, és a nyitottságért. Már több, mint 1000 cég és szervezet csatlakozott a Nyitottak vagyunk közösségéhez. 

Baranyai Anikó (író, kiadóvezető)

Jómagam is írok, már tizenéves korom óta. Ez az egyik hobbim, ami mellett elköteleződtem. Szeretném, ha mások is írhatnának és az írói szakmát választhatnák.
Hiszek a folyamatos fejlesztésben, mely a Mogul Kiadó esetében a szerzőink és a kéziratokon munkálkodó szakemberek együttes elégedettségét hivatott szolgálni. Hiszen mi mind az olvasóinkért vagyunk. Az olvasókért, akik lehetővé teszik, hogy az írásaink ne a fiókok mélyén porosodjanak.
Könyveinkkel tudást, élményeket, álmokat és célokat adunk ajándékba, gazdagítva ezzel mindenkit, akik kezükbe veszik szerzőink remekműveit.

Csabai Márk (író)

Csabai Márk vagyok író, drámaíró, a „Jelen Vagyok” Tehetséggondozó Egyesület alapító elnöke, az olvasnimeno.hu internetes könyváruház és könyvkiadó ügyvezető-tulajdonosa. Több, mint tizenöt éve vagyok jelen a könyviparban és aktívan dolgozom annak megújításán. A született tehetségben hiszek, nem az irodalmi trendekben.

A kiírók fenntartják maguknak a jogot, hogy díjazottakat csak megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű beérkezése esetén hirdetnek, ugyanígy az antológia kiadásának feltétele is a megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű beérkezése. A pályázaton a kiírók munkatársai és közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt.