MAGYAR RADÍR 2016

A Kisalföld napilap és a Tarandus Kiadó az idei Győri Könyvszalonra ORSZÁGOS SZÉPIRODALMI PÁLYÁZATOT HIRDET.

NOVELLA, ESSZÉ, ELBESZÉLÉS, BLOG, HUMORESZK, RIPORT KATEGÓRIÁBAN VÁRJUK A PÁLYAMŰVEKET,  MELYEK KÖZÜL A LEGJOBBAKAT KÖNYV ÉS E-KÖNYV FORMÁJÁBAN IS MEGJELENTETJÜK.

A pályázat beküldési határideje: 2016. AUGUSZTUS 31.A pályaműveket elektronikus úton várjuk a következő e-mail címre:info@tarandus.hu

A pályázókat kérjük, hogy a beküldött e-mailben tüntessék fel a pályamű címét, a szerző nevét, elérhetőségeit és lakcímét.A műveket Word formátumban kérjük. Az írásmű címe előtt szerepeljen a szerző neve. A fájl neve egyezzen meg a mű címével.
A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI:Tematikus megkötés: a művek a mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról szóljanak. Egy szerző legfeljebb egy írásművet küldhet be. Korhatár: betöltött 16. életév. Kizárólag olyan műveket várunk, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem közöltek. A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke. Egy pályamű maximális terjedelme a 12.000 leütést nem haladhatja meg, beleértve a szóközöket is.A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA:A beérkezett műveket irodalomban jártas szakemberek bírálják el.A zsűri tagjai:• Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas író, költő, műfordító

• Darvasi László József Attila-díjas író, költő

• Werner Krisztina újságíró, szerkesztő, Kisalföld

• Réti Attila író, kiadóvezető, Tarandus KiadóA megjelenésre érdemes művek szerzőit szeptember 30-ig e-mailben értesítjük.Nevezési díj 3000 Ft, diákigazolvánnyal (a számát kérjük közölni!) rendelkezőknek 1500 Ft. Az almanachba kerülő írások szerzői egyegy példányt ingyenesen kapnak, további öt-öt példányt a bolti ár 50%-áért vásárolhatnak meg.A részvételi díjat legkésőbb augusztus 31-ig az alábbi számlaszámra kérjük befizetni, a pályázó nevével és a „Magyar Radír 2016" jeligével: Tarandus Kft., MKB 10300002-10504337-49020040AZ ANTOLÓGIA:A pályázat legjobb műveit közös kötetben adjuk ki. Az antológia nyomtatott és e-könyv formátumban is megjelenik. A kötet országos terjesztésben lesz elérhető. A pályázók írásaik beküldésével hozzájárulnak, hogy műveik a pályázati kiírásban megnevezett kiadványban megjelenhessenek, és az érintett írások szerzői joga öt évre a Tarandus Kiadóra szálljon át. A kötet megjelenési dátuma: 2016. november 18. Ünnepélyes díjátadó a Győri Könyvszalonon,

Győri Nemzeti Színház, 2016. november 20-án 14 órakor.

DÍJAK:• A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat Nagydíja: 

bruttó 250.000 Ft pénzbeli támogatás és 50.000 Ft értékű könyvcsomag, a győztes novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba – Kisalföld, Bors, Délmagyarország – fűzött Regényújság magazinban.• A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat, II. helyezett:

bruttó 150.000 Ft pénzbeli támogatás és 25.000 Ft értékű könyvcsomag, a győztes novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba – Kisalföld, Bors, Délmagyarország – fűzött Regényújság magazinban.• A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat, III. helyezett:

bruttó 100.000 Ft pénzbeli támogatás és 5000 Ft értékű könyvcsomag, a győztes novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba – Kisalföld, Bors, Délmagyarország – fűzött Regényújság magazinban.• A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat 4–10. helyezettjei:

5000 Ft értékű könyvcsomag, a novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba – Kisalföld, Bors, Délmagyarország – fűzött Regényújság magazinban.• A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat 11–50. helyezettjei:díszoklevél, megjelenés az antológiában és meghívás az ünnepélyes díjkiosztóra.A kiírók fenntartják maguknak a jogot, hogy díjazottakat csak megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű beérkezése esetén hirdetnek, ugyanígy az antológia kiadásának feltétele is a megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű beérkezése. A pályázaton a kiírók munkatársai és közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *