Alvó emlékek, Díjazott könyv/szerző Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom
Chamisso, Adelbert von

Kiadónknál eddig megjelent művei:

Schlemihl Péter csodálatos története

Chamisso, Adelbert vonAdelbert von Chamisso (1781-1838) francia származású német író, botanikus és világutazó.

Gyermekként szüleivel a forradalom elől Németországba menekült, és a hugenották által alapított Collége Francias de Berlin-ben tanult. 1796-ban II. Frigyes Vilmos porosz király feleségének apródja lett. 1804-től kezdve a romantikus költői csoporthoz, a Nordsternbundhoz tartozó barátaival adták ki a Berliner Musenalmanachot.

1815 és 1818 között természettudósként világ körüli expedícióban vett részt. Alaszka partjainál szigetet is neveztek el róla. 1835-ben a Berlini Tudományos Akadémia tagjává választották. Bevallása szerint a Chálons-sur-Marne-i szabadkőműves páholy tagja volt.

Francia anyanyelvűként is halhatatlant alkotott a német irodalomban. Legismertebb műve A Schlemihl Péter csodálatos története című kisregény, mely 1814-ben, Nürnbergen jelent meg.

Az egyedüli irodalmi díj, amelyet németül író külföldiek kaphatnak meg, az Adalbert-von-Chamisso-díj nevet viseli. (Az Adalbert von Chamisso-díjat 2010-ben Terézia Mora, eredeti nevén Móra Terézia, soproni származású írónő nyerte el.)

Kiadónk a máig ható életpálya előtt tisztelegve adja ki új köntösben a művet, amelyet Fabó Attila László illusztrációi gazdagítanak.
 

...vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Blaschtik Éva - 2012. december 09. 15:28
Csak a teljeség kedvéért: Chamisso Díjban részesült még: Dalos György, Csiba László, Forgó Léda, Doma Ákos, Ilma Rakusa

Új hozzászólás

A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?