Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

JUDY TÓTH

KÖNYV: Inkarnációk

Dátum: 2017. május 29.
Megjelenés helye: elkepzeltkonyv.blogspot.hu

Susan Baker Inkarnációk Ezer éve rólunk álmodom című könyve egy megfoghatatlan, misztikus világba repít minket, amelyben nem csak Kína történelmét ismerhetjük meg, az ország jelenkori képéről is részletes leírást kapunk. A Tarandus Kiadó jóvoltából azonban még ennél is mélyebbre mehetünk, ugyanis megpróbálhatjuk megválaszolni a kérdést: vajon mi mindenen ment már át a lelkünk?

https://elkepzeltkonyv.blogspot.hu/2017/05/konyv-inkarnaciok.html

 

Manapság, amikor már mindenhol olvashatunk a lélekvándorlásról, újjászületésről, előző életek megismeréséről, joggal kérdezhetjük meg magunktól, hogy vajon mindent tudunk-e a lelkünkről. Hogy azzal, hogy különböző technikákkal megismerjük előző életünk manifesztációit, vajon javul-e az önismeretünk, a magunkról kialakított képünk, megtaláljuk-e a helyünket a világban? Sokan hirdetik, hogy képesek megmutatni az utat a teljes megismeréshez, és ez a kíváncsiság nem csak a jelen sajátossága, hiszen amióta az ember él a földön, mindig tudni akarta, hogy milyen személy volt előző

életében.

 
Susan Baker ezen az alapgondolaton kiindulva építette fel a történetét. Vang, a taxisofőr a megszokott monotonitásban rója Peking utcáit, éli az életét feleségével, és kislányával, amíg egy napon egy titokzatos levelet kap. Egy levelet, ami felkavarja, valakitől, aki azt állítja magáról, hogy már több ezer éve a lelki társa, és azért jött a városba, hogy felkutassa őt. A levelet aztán több másik is követi, melyekből egyre több részlet derül ki Vang Csün előző életeiről és megpróbáltatásairól.
 
Az Inkarnációk már csak az alapgondolata miatt is rettentően érdekes olvasmány. Susan Baker ráadásul olyan gondosan kidolgozta minden egyes részletét, hogy a történet egy pillanat alatt képes magába szippantani. Vang Csün előző életei tele vannak szenvedéllyel, fájdalommal, nehézséggel, megaláztatással, miközben mindig ott volt mellette titokzatos lelki társa, aki mindenben segítette, támogatta őt, és átkísérte következő életeinek megpróbáltatásain is. Miközben megismerjük a múltat, a múlton keresztül Kína történelmének néhány szegmensét, képet kapunk a modern állapotokról is. A pekingi olimpia előkészületeiről, a sofőrök társadalmi helyzetéről, de még arról is, hogy az emberek mit gondolnak a születésszabályozási törvénytől.
 
Az apró részletekből összeálló történet, az olykor naturalista ábrázolás, az igényesen kidolgozott karakterek, és az inkarnációk misztériumai kiváló képet adnak arról, hogy a lélek valójában mennyire összetett, és hogy mennyi minden szükséges a teljesség eléréséhez, és hogy valójában mi emberek is mennyire összetett élőlények vagyunk. Az Inkarnációk tehát remek olvasmány lehet mindazok számára, akik hajlandóak kicsit elvonatkoztatni az ösztönös földi léttől, hogy elkalandozzanak egy kérdésekkel és megpróbáltatásokkal teli világba, amely út végén talán önmagukkal találkoznak szembe.

Kapcsolódó könyv:

Inkarnációk

...vissza az előző oldalra

Új hozzászólás

A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?