Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

DARQO

INKARNÁCIÓK

Dátum: 2017. május 29.
Megjelenés helye: manzardcafe.blog

Nehéz megfogalmazni, hogy pontosan milyen Susan Barker Inkarnációk című könyve, mert leginkább egy gyűjtőtégelyre hasonlít, amelybe összeöntötte a kedvenc hozzávalóit a szerző, többek között a krimi, thriller, fantasy, spiritualizmus, kortárs szépirodalom, ezen belül pedig vér, verejték, szagok, illatok, szenvedély, erotika, ármánykodás, harag, düh, fájdalom, szorongás, egyhangúság, kiábrándultság keverednek és állnak össze egyedi, különleges és izgalmas egységgé, miközben megismerjük Kína történelmét és korrajzát.

http://manzardcafe.blog.hu/2017/05/27/inkarnaciok

A történet főszereplője Vang, egy teljesen átlagos, kopaszodó pekingi taxisofőr, aki egy nap különös levelet talál a kocsija szélvédőjén az állítólagos lelki társától, aki előző életeikről beszél. A különös idegen újra és újra megtalálja őt, és miközben a történelem különböző időszakai közt ugrál, mintha egyre közelebbről figyelné meg őt és a családját. Vang nyomozni kezd a titokzatos, furcsa és felkavaró levélek nyomán, mert mágnesként vonzzák ezek a több száz éves történetek, és azon kapja magát, hogy nyakig ül egy rejtélyben, melyet ki kellene bogoznia, miközben az ismeretlen leskelődő által mozgatott szálak eltéphetetlen hálója egyre jobban befonja őt is és a családját is. Lebilincselő, letehetetlen, szövevényes és felkavaró utazásra hív ez a regény, amely azután is hosszú ideig foglalkoztatja az olvasót, miután a végén választ kapunk a kérdéseinkre.

Susan Barker Kelet-Londonban nőtt fel, filozófiát és kreatív írást tanult Anglia különböző egyetemein. Mélyen kötődik Kínához, mivel nagyapja a II. világháború elől menekült el onnan, ő maga pedig évekig élt Pekingben. Tanúja volt a mai rendszer ellentmondásosságának és az olimpiára való készülődés paranoiás, felfokozott légkörének. A kínai történelem olyannyira hatással volt rá, hogy hat éven át kutatott ehhez a regényhez, amelynek egyharmada valós tényeken, kétharmada pedig a fantáziájából táplálkozik. "Sokkal tovább tartott megírni, mint ahogy számítottam rá" – fogalmaz a honlapján.

Kíváncsi vagyok, hogy mikor csap le egy nagyobb stúdió az Inkarnációk megfilmesítési jogaira, mert kihagyhatatlan ziccernek tűnik. Hihetetlenül látványos és nagyszabású filmet lehetne belőle forgatni, de addig is itt van persze az írott változat, amely az idén olvasott könyvek közül számomra az egyik legeredetibb és legizgalmasabb, úgyhogy mindenkinek jó szívvel ajánlom a figyelmébe.

 

inkarnaciok02.jpg

Kapcsolódó könyv:

Inkarnációk

...vissza az előző oldalra

Új hozzászólás

A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?