Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

Cikkek, Kritikák

A Tarandus Kiadó által gondozott szépirodalmi és lélektani könyvekről megjelent méltatásokat, véleményeket és interjúkat gyűjtöttük itt csokorba.

Tóth Judit

Könyv: Közöttünk a folyó

Dátum: 2016. június 27.
Megjelenés helye: Uploaded Magazin

„Tanuld meg a fehér ember minden titkát és tudományát. De ne kövesd el hibáit!”

Tovább olvasom...

Viola Szandra

A NŐ AZ, AKI CSENDBEN SZENVED

Dátum: 2016. június 21.
Megjelenés helye: Magyar Idők

AZ ÍRÓ A DÉDNAGYANYJA TÖRTÉNETÉNEK MOZZANATAIT ÉPÍTETTE BELE A REGÉNYBE Az örmény népirtás idején, az első világháború alatt másfél millió örményből nyolcszázezer embert pusztítottak el a török kormány parancsára (a genocídiumot a törökök máig sem ismerték el – a szerző). Az okok között főleg az anyagi javak elrablásának szándéka, valamint a vallási különbségek, ellentétek fokozódása szerepel; az örmények ugyanis keresztények, a törökök pedig muszlimok. Ennek a kornak állít szomorú emléket az Orhan öröksége. Ebben az indulatokkal, ellentétekkel és tragédiákkal átszőtt időszakban játszódik Seda és Kemal szerelmi története, amely tulajdonképpen egy modern Rómeó és Júlia-parafrázis, a cselekmény azonban nem mindenhol a „várható” módon alakul.

Tovább olvasom...

Zsófi és Bea

Ngugi wa Thiong'o: Közöttünk a folyó

Dátum: 2016. június 15.
Megjelenés helye: Könyvutca

A Közöttünk a folyó abban az időben játszódik, amikor az első fehér telepesek megjelennek Kenyában. A Makuyu és Kameno dombjai között élő gikujuk egy része az új vallás híve lesz, mások ragaszkodnak az ősi szokásokhoz és varázslatokhoz.

Tovább olvasom...

Fáy Miklós

Megleshetjük egy nő igazi vágyait

Dátum: 2016. június 14.
Megjelenés helye: Lilla Magazin

Meg sem fordult a fejemben, hogy ezek a levelek igaziak is lehetnek..

Tovább olvasom...

Szabó Dominik

Ngugi wa Thiong’o: Közöttünk a folyó

Dátum: 2016. június 14.
Megjelenés helye: ekultura.hu

Ha választanom kellene egy olyan kultúrkört, ami kifejezetten alulreprezentált a magyar könyvkiadásban, akkor szinte biztosan Afrikára tenném a voksom. Elvégre nagyon sok angolszász szerzővel találkozhatunk, Európa is nagyobbrészt képviseltetve van (bár egyébként érdekes, hogy például a Balkánról már jóval kevesebb író könyve jut el hozzánk), olykor-olykor találkozunk dél-amerikai és ázsiai szerzővel, de afrikaival szinte soha, ideértve mind az arab, mind a „törzsi” részét is a kontinensnek. Ngugi wa Thiong’o (eredeti nevén James Ngugi) ez utóbbi kultúrát képviseli, egészen pontosan Kenyában született, és talán beszédes, hogy miután itthon a hetvenes években kiadták az első (Búcsú az éjtől) és a harmadik (Egy szem búza) regényét, azóta semmit – egészen mostanáig, amikor a Tarandus Kiadó bátran megjelentette a második könyvét is, a Közöttünk a folyót.

Tovább olvasom...

Mandragoria

Az Esti ködök kertje

Dátum: 2016. június 13.
Megjelenés helye: Moly

Nagyon szép könyv, kívül és belül, már a megjelenésekor epekedve vártam, hogy elolvashassam, és azóta is csak csupa pozitív visszajelzést láttam róla.

Tovább olvasom...

Trudiz

Ngũgĩ wa Thiong'o: Közöttünk a folyó

Dátum: 2016. június 13.
Megjelenés helye: Moly

Különleges érzés kézbe venni egy ilyen könyvet, melyet Nobel-díjra jelöltek. Egy új dimenziót nyitott a szavak erejének, beszédes, kifejező mondanivalójuknak. Átszellemülten benne él az olvasó a tájban. Annyira más a kultúra, melyben beavatási szertartás, ősi rituálék, vallási kérdések váltják egymást, miközben az egyéni gondolatokat befolyásolhatják, átformálhatják külső tényezők. Egy kenyai író művét olvasni felemelő érzés volt. Borítója is gyönyörű. :)

Tovább olvasom...

Szmerka Dániel

Két vállra fektetett erkölcsök - pornográf levelek egy párizsi úrilány tollából

Dátum: 2016. június 08.
Megjelenés helye: Könyvesblog

A külföldi sajtó már egy éve cikkezik a Mademoiselle S. szenvedélyéről – eredeti címén Mademoiselle S – Lettres d’amour 1928-1930 –, az egykori brunei francia nagykövet, Jean-Yves Berthault által közreadott kőkemény pornó-levélregényről, pontosabban levélgyűjteményről, amelyet az 1920-as évek konzervativizmusának, prüdériájának tabuit ledöntő ikonikus kordokumentumként tartanak számon. Nagyjából egy évvel a franciaországi megjelenés után a könyv magyarul is megjelent.

Tovább olvasom...

Andaxin

Elisa Medhus: Fiam és a túlvilág

Dátum: 2016. május 30.
Megjelenés helye: Moly

Rettentő furaságokat éreztem közben, és végig. Nyilván leginkább abból kéne kiindulnunk, (tisztelet a kivételnek, azoknak, akik ilyesmit már saját maguk tapasztaltak) hogy nem tudunk semmit, hiszen mi még innen látjuk az életet, halál után lehet bármi, nem tudjuk mi. Ergo gyakorlatilag beveszünk bármit a halál utáni életről, ami hihető, ami kellő képen spirituális, vagy amiről legalább két egyforma állítás van.

Tovább olvasom...

Benczi Boglárka

Hiába futsz

Dátum: 2016. május 27.
Megjelenés helye: És

Tovább olvasom...
40 oldal, 395 összesen, 71-80 ««  «  ... 3,5 | 4,5 | 5,5 | 6,5 | 7,5 | 8,5 | 9,5 | 10,5 | 11,5 | 12,5 ...  »  »»
Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?