Alvó emlékek, Díjazott könyv/szerző Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

Cikkek, Kritikák

A Tarandus Kiadó által gondozott szépirodalmi és lélektani könyvekről megjelent méltatásokat, véleményeket és interjúkat gyűjtöttük itt csokorba.

Pusztai Ágnes

Mert olvasni jó...

Dátum: 2016. október 12.
Megjelenés helye: Könyves-Polc

Annak idején, amikor elolvastam az Esti ködök kertjét, kis túlzással azt lehet mondani, letettem a könyvet, odaültem a gép elé, és leírtam, ami eszembe jutott. (Azt a bejegyzést itt olvashatod.)

Tovább olvasom...

Rukk Jolcsi

A MAGYAR DA VINCI-KÓD

Dátum: 2016. szeptember 07.
Megjelenés helye: Rukkola

"A csodákra manapság a sötétség nyomja rá a bélyegét. A tiszta szív nagyon ritka." Szereted a krimit? Akkor is, ha kicsit misztikus a történet? Meg ha folyton menekülni, vagy üldözni kell benne? (Mikor ki, mikor melyiket, mikor mivel, a helyzet percről percre változhat.) Meg kalandos, és történelmi is? Kis kémesdivel nyakon öntve, icipici romantikával fűszerezve? Azt is kedveled, ha sok szálat kell a kezedben tartani a megértéshez? Ha oly könnyedén ugrál ezer évet ide-oda a cselekmény időben, mint te a sarki közértbe, ha rákívánsz valami csokira? Igen? Akkor ez a te könyved!

Tovább olvasom...

WERNER KRISZTINA

Özönlöttek a mai korrajzok a Magyar Radír pályázatra

Dátum: 2016. szeptember 01.
Megjelenés helye: Kisalföld

Minden várakozást felülmúló eredményt hozott a beadási határidő augusztusi zárultával a Kisalföld-Tarandus országos szépirodalmi pályázata, a Magyar Radír 2016. A siker számokban mérhető: 315 szerző küldte el írását. A legtöbben a mai magyar valóságból a migráció, a külföldi munkavállalás és az egészségügy témája köré építették pályaművüket.

Tovább olvasom...

BÁN ZOLTÁN ANDRÁS

SADE MÁRKI NEM IS VOLT SZADISTA. ÉS JÓKAI?

Dátum: 2016. augusztus 27.
Megjelenés helye: Unikornis.hu

Egy friss botránykönyv: Mademoiselle S. szenvedélye A franciául 2015-ben megjelent kötet bevezetőjében a levelek megtalálója, Jean-Yves Berthaul klasszikusnak mondható fedőszorival áll elő: "egy barátnőmnek segítettem kiüríteni egy lakás rég elfelejtett pincéjét, amikor..." Stb. Mindenki tudja a folytatást, a férfi egy nagy köteg, elvileg 1929 és 1931 között írt régi levelet talál egy ládában; elolvassa őket, és úgy érzi, olyan kincsre bukkant, amelyet feltétlenül meg kell osztania a nagyközönséggel.

Tovább olvasom...

Tóth Judit

A vágy levelei

Dátum: 2016. augusztus 26.
Megjelenés helye: Uploaded Magazin

Amikor egy könyv a kezünkbe kerül, sok dolgot mérlegelünk. Ki a szerző, milyen a műfaj, mennyire hosszú, milyen a borító, mennyire megnyerő a fülszöveg, készült-e már filmes adaptáció, és még a végtelenségig sorolhatnám. Könnyű tehát véleményt fogalmazni, hiszen a legtöbb esetben van kiindulási alap (elég csak a szerző további műveire gondolni,) és konkrét tények, események, amikről lehet beszélni.

Tovább olvasom...

Fáy Miklós

Lépdeljünk együtt előre és hátra a történetben

Dátum: 2016. augusztus 19.
Megjelenés helye: Lilla Magazin

Tovább olvasom...

aprobuba

Az emlékek őre: Patrick Modiano

Dátum: 2016. augusztus 15.
Megjelenés helye: Könyvesblog

Patrick Modiano francia regényírónak 2014-ben ítélték oda a Nobel-díjat. Sokszor napjaink Marcel Proustjaként emlegetik, mivel fő témája az emlékezés, és az emlékfragmentumokból összeálló identitás keresése. Modiano könyveiben a vissza-visszatérő nyomozás csak látszólag irányul egy-egy bűntény felderítésére, valójában a szereplők mindig maguk után kutatnak, és emlékeket halásznak elő a múltból.

Tovább olvasom...

TiaRengia

Ngũgĩ wa Thiong'o: Közöttünk a folyó

Dátum: 2016. július 21.
Megjelenés helye: Moly

Sok mindent segített a könyv egy kicsit más nézőpontba tenni. Fehér emberként eleddig nem volt alkalmam igazán belegondolni, miért is ragaszkodnak egyes afrikai országokban (jelen esetben Kenyában) a körülmetélés gyakorlatához, ami nekünk hihetetlen barbár dolognak minősül. (Én egyébként is mereven elítélek minden egészségügyileg nem indokolt testi csonkítást, történjen az fiúval, vagy lánnyal.)

Tovább olvasom...

Fáy Miklós

A bűnösök még köztünk élnek

Dátum: 2016. július 13.
Megjelenés helye: Lilla Magazin

Tovább olvasom...

Bak Róbert

Aline Ohanesian: Orhan öröksége

Dátum: 2016. július 06.
Megjelenés helye: ekultura.hu

A 20. század többek között a félig-meddig elfeledett népirtások százada is volt: történt ilyen Ruandában, Kambodzsában vagy éppen Törökországban. Az utóbbiban, az I. világháború idején másfél millió örmény ellen elkövetett genocídium alkotja a szintén örmény ősöktől származó amerikai, Aline Ohanesian első könyvének, az Orhan örökségének belső magját, és fő mozgatórugóját, ami körül az élénk színekkel felvázolt cselekmény szövődik.

Tovább olvasom...
40 oldal, 398 összesen, 61-70 ««  «  ... 2,5 | 3,5 | 4,5 | 5,5 | 6,5 | 7,5 | 8,5 | 9,5 | 10,5 | 11,5 ...  »  »»
Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?