Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

Cikkek, Kritikák

A Tarandus Kiadó által gondozott szépirodalmi és lélektani könyvekről megjelent méltatásokat, véleményeket és interjúkat gyűjtöttük itt csokorba.

N.B.GY.

A határvidék meséje

Dátum: 2016. december 16.
Megjelenés helye: Vasárnapi Hírek

Imádtam Tom Hankset, amikor elmegyenge, óriásszívű, futóbolond, bonbonfilozófikus déli fiúvá lényegült át a vásznon.

Tovább olvasom...

Judit Tóth

KÖNYV: Öregmama történetei

Dátum: 2016. december 16.
Megjelenés helye: Elképzeltkönyv

Emlékszel még azokra a történetekre, amiket a nagyszüleid meséltek neked? Azokra a falusi, olykor balladai homályba veszett történetekre, amelyeket kisgyerekként először csillogó szemekkel hallgattál, majd a sokadik ismétlés után csak egy vállrándítással vagy szemforgatással reagáltál? Ezek azok a történetek, amelyekre csak akkor tekintesz igazán meleg szívvel, ha felnőttként ott ülsz a nagypapád mellett a kanapén, aki egy kupica pálinka után önfeledten mesél azokról a régi szép időkről. Radu Tuculescu ezeket vetette papírra, és osztotta meg a nagyközönséggel. Itthon a Tarandus Kiadó jóvoltából elevenedik meg ez a különleges világ.

Tovább olvasom...

Tamás-Balha Etelka

Tan Twan Eng: A kötelesség több a szeretetnél

Dátum: 2016. december 09.
Megjelenés helye: Könyvesblog

Tan Twan Eng mindkét regényében a japán megszállásról és az azt követő évek nehézségeiről ír. Könyveiben Malajzia múltját idézi: a gyarmatosító brit jelenlét töréseket okoz a helyi közösségekben, a japán megszállás elleni brit katonai fellépés elmaradásával csalódást éreznek, majd a gyarmatosítók elmenekülésével szembesülve úgy érzik, elárulták őket.

Tovább olvasom...

Fáy Miklós

A leírt szó emberi arcot rajzol

Dátum: 2016. december 05.
Megjelenés helye: lilla Magazin

Az ember azt hiszi, hogy mágikus realizmus csak messze, Dél-Amerikában van. Csak ott élnek varázslatos öregasszonyok, akik arról mesélnek, ami nincs is, sétáló macskákról, vagy Margóliliről, aki boldoggá tette az egész falut, aztán eltűnt az esküvője harmadik napján, hogy csak egy fejsze maradjon utána, néhány hosszú hajszállal.

Tovább olvasom...

Könyvesblog

Az amerikai mágnások fillérekért vásárolják fel Mexikót

Dátum: 2016. december 01.
Megjelenés helye: Könyvesblog

El Paso határváros, Winston Groom története pedig korszakhatáron játszódik, a huszadik század fordulóján és első évtizedeiben. A Forrest Gump szerzője ezúttal történelmi kalandregénnyel áll elő, a helyszín néhány Európában, majd az Egyesült Államokban felvillantott pillanatkép után a viharos, önállósodó Mexikó, melynek a határhoz közel eső területeit fillérekért vásárolták fel az amerikai vasútmágnások, újságcézárok. Itt minden lehetséges és mindenki megfordul: hősök és áldozatok, gyermekrablók, banditák és javasasszonyok - valamennyiüket próbára teszik a háborús körülmények és a gyönyörű, ámde cseppet sem barátságos természet.

Tovább olvasom...

Tamás Gábor

Radu Tuculescu: Öregmama történetei

Dátum: 2016. november 22.
Megjelenés helye: gaboolvas.blog

Igazi életmese ez a regény. Öregmama és a történetek szereplői nagyon valóságosak, mindenki talál köztük olyan figurát, akit a saját életéből, környezetéből ismerhet. A falu élete, múltja a pletykák tengerében, amiben azért ott a valóság. Az elmúlásról, régi, leginkább buja titkokról, olyan emlékekről mesél, amit tudnak ugyan a szereplők de nem biztos, hogy szivesen beszélnek ezekről.

Tovább olvasom...

Bak Róbert

Kamila Shamsie: Istent a kőben

Dátum: 2016. november 22.
Megjelenés helye: ekultura

A története alapján (egy rég eltűnt, legendás perzsa fejéket keresnek a régészek a huszadik században, persze némi szerelmi történettel súlyosbítva) ugyanis egy „Elveszett ereklyék fosztogatói”-típusú történetet vártam, némi love storyval nyakon öntve. De mekkorát tévedtem…

Tovább olvasom...

bea

Kamila Shamsie: Istent a kőben

Dátum: 2016. november 22.
Megjelenés helye: Könyvutca

Fűszeres illatok és géppuskatűz. Egy gyönyörű, fügefalevelekkel díszített ékszer rejtélye. A huszadik század első három évtizede: az első világháború, nőmozgalom a világban és erőszakellenes mozgalmak Indiában.

Tovább olvasom...

xxx

Egymás kultúráját akár a sajátunk ellenében is meg kell védeni

Dátum: 2016. november 22.
Megjelenés helye: Könyvesblog

Ritkán áll módunkban a történelem egy adott szakaszát két ennyire ellentétes nézőpontból szemügyre venni. A nagy háborúban Kajjum a brit hadseregben harcol, de megsebesül, egyik szemét elveszítve hazatér, és az indiai erőszakmentes mozgalom híve lesz. Vivet eleinte csak a régészet és főleg a vonzó Tashin bej érdekli, de ahogy a történet eseményei sűrűsödnek, egyre jobban megérti és képviseli azt a nézetet, hogy egymás kultúráját tisztelni kell, védeni, akár a saját kultúránk ellenében is. A világ éppen attól lesz élhető hely, ha a különbségek nem ellentét forrásai, hanem a közös kincsestár egyformán felbecsülhetetlen darabjai.

Tovább olvasom...

Forgách Kinga

A Forrest Gump szerzőjének új könyve tocsog a vérben

Dátum: 2016. november 22.
Megjelenés helye: Könyvesblog

Csaknem harminc évvel a Forrest Gump megjelenése után a hetvenhárom éves Winstom Groom új regénnyel rukkolt elő, ami azért is okozott meglepetést, mert az író már két évtizede nem adott ki fiktív történetet. Történelmi tárgyú könyvei után – az amerikai polgárháborúval, és az első világháborúval is foglalkozott – ezúttal a múlt egy kevésbé ismert, ám annál borzalmasabb szeletéről, a mexikói forradalomról írt. Az idei év egyik szenzációja, az El Paso a hírhedt és legendás bandita, Pancho Villa félresikerült mozgalmáról, és egy hőssé váló apáról szól, aki mindenáron meg akarja menteni gyermekeit az önjelölt diktátor karmai közül.

Tovább olvasom...
40 oldal, 395 összesen, 41-50 ««  «  ... 0,5 | 1,5 | 2,5 | 3,5 | 4,5 | 5,5 | 6,5 | 7,5 | 8,5 | 9,5 ...  »  »»
Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?