Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

Cikkek, Kritikák

A Tarandus Kiadó által gondozott szépirodalmi és lélektani könyvekről megjelent méltatásokat, véleményeket és interjúkat gyűjtöttük itt csokorba.

Carbonari

Kozmetikázás nélkül a nagy magyar valóságról

Dátum: 2017. február 03.
Megjelenés helye: Kulturpara

Kíváncsi vagy, milyen a mai magyar valóság? Akikről olvashatsz ebben a kötetben, valóban hús-vér emberek, ők nem valóságshow-k luxusában lubickolva nyafognak, hanem tényleg, a nagy betűs Valóságból, sőt, ha annyira akarod: Walóságból kínlódták papírra a mindennapok mai aktualitásait. Friss, szenvedélyes, letargiába taszító, és... mai.

Tovább olvasom...

B. Orbán Emese

BALTA A LAKODALOMBAN

Dátum: 2017. február 03.
Megjelenés helye: Magyar Idők

Radu Țuculescu íróként vált ismertté, pedig milyen szépen hegedült a Kolozsvári Filharmóniában! Zenei pályája ígéretesen alakult, rádiós és televíziós szerkesztői karrierje nemkülönben. Aztán mégis „elfajzott”. Középiskolásként természetesen még ő is verseket írt, kolozsvári „konzis” évei alatt a színház volt a szenvedélye, saját munkáit állította színpadra, és pantomim-előadásokat.

Tovább olvasom...

GReni

Könyvajánló - Kamila Shamsie: Istent a kőben

Dátum: 2017. február 01.
Megjelenés helye: Kulturpara

A huszadik század elején játszódik ez a történelmi regény, mégsem csak e század néhány évtizedét ismerteti meg velünk az író, hanem betekintést nyerünk az időszámításunk előtti 500-as évekbe is, I. Dareiosz király perzsai birodalmának rejtelmeibe. Közben pedig három ember szellemi és lelki fejlődésének lehetünk tanúi.

Tovább olvasom...

Arthur Arthurus

Öregmama pajzán történetei

Dátum: 2017. február 01.
Megjelenés helye: Kulturpara

Adott egy öreg kalotaszegi falu. Olyan öreg, hogy a legfiatalabb lakója is hatvan felett jár, de olyan történeteik és titkaik vannak, hogy bármelyik mai fiatal belepirulna. Ez a falu Petra.

Tovább olvasom...

Tóth Judit

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés- El Paso

Dátum: 2017. január 25.
Megjelenés helye: Egy elképzelt könyv

Nagyjából az amerikai megjelenéssel egy időben, a Tarandus Kiadó gondozásában jelent meg Winston Groom új regénye, az El Paso, amely egyébként akár Quentin Tarantino fejéből is kipattanhatott volna. Winston Groom, a Forrest Gump szerzője már húsz éve nem adott ki fiktív történetet, így tehát még nagyobb érdeklődés fogadta legújabb kötetét. Az El Paso a mexikói forradalom eseményeit mutatja be, ügyesen keverve a valós eseményeket az írói képzelettel, miközben ámulatba ejtő leírást adott a 20 század elejéről, mind a bostoni ír mágnások fényűzéséreől, mind Mexikó varázslatos tájairól és a nem épp varázslatos politikai berendezkedésről.

Tovább olvasom...

Zsófi

Winston Groom: El Paso

Dátum: 2017. január 10.
Megjelenés helye: Könyvutca

A nagy sikerű Forrest Gump szerzője ezúttal fordulatos történelmi kalandregénnyel áll elő, a helyszín a századforduló utáni viharos, önállósodó Mexikó, ahol a határhoz közel eső területeket fillérekért vásárolták fel amerikai vasútmágnások, újságcézárok és mások.

Tovább olvasom...

Tamás-Balha Etelka

Radu Țuculescu: Lehet, hogy hamis szégyenérzetből idealizálják a falusi világot

Dátum: 2016. december 20.
Megjelenés helye: Könyvesblog

Radu Țuculescu éveken át látogatott egy Petra nevű falut feleségével, Dittával. Ditta nagymamája pedig a látogatások alkalmával elmesélte neki a közösség minden örömét és bánatát.

Tovább olvasom...

Tamás Gábor

Winston Groom: El Paso

Dátum: 2016. december 19.
Megjelenés helye: gaboolvas.blog

"Ez csak játék - mondta. - Mint minden más, kis senorita. Csak néha nagyon nagy a tét."

Tovább olvasom...

Szabó Dominik

Winston Groom: El Paso

Dátum: 2016. december 19.
Megjelenés helye: ekultura

Az 1910-es évek. Európában kitör egy háború, ami később az egész világot befolyásolja.

Tovább olvasom...

Várkonyi Zsolt

Briliáns módon élt bennem az El Paso története – interjú a Forrest Gump szerzőjével, Winston Groommal

Dátum: 2016. december 16.
Megjelenés helye: Librarius

20 év csend után idén ősszel ismét regénnyel jelentkezett Winston Groom. El Paso című könyvében (a regényről szóló cikkünket itt olvashatod) keveredik a történelem és a fikció, miközben a főszereplő, Arthur a gyerekeit próbálja kimenteni a véreskezű Pancho Villa seregének karmai közül. Winston Groom dolgozott újságíróként, szolgált Vietnamban, íróként pedig számos díj, valamint 20 könyv köthető a nevéhez, köztük a Forrest Gump is. A 73 éves amerikai szerzőt kérdeztük az El Pasóról, a történelemben zajló jó és rossz közti küzdelemről, valamint arról, mit szólt a Forrest Gump filmváltozatához. Interjú.

Tovább olvasom...
40 oldal, 395 összesen, 31-40 ««  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ...  »  »»
Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?