Alvó emlékek, Díjazott könyv/szerző Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

Cikkek, Kritikák

A Tarandus Kiadó által gondozott szépirodalmi és lélektani könyvekről megjelent méltatásokat, véleményeket és interjúkat gyűjtöttük itt csokorba.

R. Szabó Zsuzsa

A falu démonja

Dátum: 2017. február 22.
Megjelenés helye: Presztízs Magazin

Tovább olvasom...

FilmBaráth

Könyvkritika: Winston Groom: El Paso

Dátum: 2017. február 14.
Megjelenés helye: smokingbarrels

A Forrest Gump írójától elsőre meglepő, hogy egy historikus western kalandregénnyel jelentkezik, pedig Winston Groom több történelmi tárgyú regényt is írt, csak ezek nem olyan ismertek, mint az emlékezetes film alapjául szolgáló műve.

Tovább olvasom...

Fáy Miklós

Ideje volt már az új találkozásnak

Dátum: 2017. február 13.
Megjelenés helye: Lilla Magazin

Könyvajánló

Tovább olvasom...

Carbonari

Kozmetikázás nélkül a nagy magyar valóságról

Dátum: 2017. február 03.
Megjelenés helye: Kulturpara

Kíváncsi vagy, milyen a mai magyar valóság? Akikről olvashatsz ebben a kötetben, valóban hús-vér emberek, ők nem valóságshow-k luxusában lubickolva nyafognak, hanem tényleg, a nagy betűs Valóságból, sőt, ha annyira akarod: Walóságból kínlódták papírra a mindennapok mai aktualitásait. Friss, szenvedélyes, letargiába taszító, és... mai.

Tovább olvasom...

B. Orbán Emese

BALTA A LAKODALOMBAN

Dátum: 2017. február 03.
Megjelenés helye: Magyar Idők

Radu Țuculescu íróként vált ismertté, pedig milyen szépen hegedült a Kolozsvári Filharmóniában! Zenei pályája ígéretesen alakult, rádiós és televíziós szerkesztői karrierje nemkülönben. Aztán mégis „elfajzott”. Középiskolásként természetesen még ő is verseket írt, kolozsvári „konzis” évei alatt a színház volt a szenvedélye, saját munkáit állította színpadra, és pantomim-előadásokat.

Tovább olvasom...

GReni

Könyvajánló - Kamila Shamsie: Istent a kőben

Dátum: 2017. február 01.
Megjelenés helye: Kulturpara

A huszadik század elején játszódik ez a történelmi regény, mégsem csak e század néhány évtizedét ismerteti meg velünk az író, hanem betekintést nyerünk az időszámításunk előtti 500-as évekbe is, I. Dareiosz király perzsai birodalmának rejtelmeibe. Közben pedig három ember szellemi és lelki fejlődésének lehetünk tanúi.

Tovább olvasom...

Arthur Arthurus

Öregmama pajzán történetei

Dátum: 2017. február 01.
Megjelenés helye: Kulturpara

Adott egy öreg kalotaszegi falu. Olyan öreg, hogy a legfiatalabb lakója is hatvan felett jár, de olyan történeteik és titkaik vannak, hogy bármelyik mai fiatal belepirulna. Ez a falu Petra.

Tovább olvasom...

Tóth Judit

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés- El Paso

Dátum: 2017. január 25.
Megjelenés helye: Egy elképzelt könyv

Nagyjából az amerikai megjelenéssel egy időben, a Tarandus Kiadó gondozásában jelent meg Winston Groom új regénye, az El Paso, amely egyébként akár Quentin Tarantino fejéből is kipattanhatott volna. Winston Groom, a Forrest Gump szerzője már húsz éve nem adott ki fiktív történetet, így tehát még nagyobb érdeklődés fogadta legújabb kötetét. Az El Paso a mexikói forradalom eseményeit mutatja be, ügyesen keverve a valós eseményeket az írói képzelettel, miközben ámulatba ejtő leírást adott a 20 század elejéről, mind a bostoni ír mágnások fényűzéséreől, mind Mexikó varázslatos tájairól és a nem épp varázslatos politikai berendezkedésről.

Tovább olvasom...

Zsófi

Winston Groom: El Paso

Dátum: 2017. január 10.
Megjelenés helye: Könyvutca

A nagy sikerű Forrest Gump szerzője ezúttal fordulatos történelmi kalandregénnyel áll elő, a helyszín a századforduló utáni viharos, önállósodó Mexikó, ahol a határhoz közel eső területeket fillérekért vásárolták fel amerikai vasútmágnások, újságcézárok és mások.

Tovább olvasom...

Tamás-Balha Etelka

Radu Țuculescu: Lehet, hogy hamis szégyenérzetből idealizálják a falusi világot

Dátum: 2016. december 20.
Megjelenés helye: Könyvesblog

Radu Țuculescu éveken át látogatott egy Petra nevű falut feleségével, Dittával. Ditta nagymamája pedig a látogatások alkalmával elmesélte neki a közösség minden örömét és bánatát.

Tovább olvasom...
40 oldal, 398 összesen, 31-40 ««  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ...  »  »»
Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?