Alvó emlékek, Díjazott könyv/szerző Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

Cikkek, Kritikák

A Tarandus Kiadó által gondozott szépirodalmi és lélektani könyvekről megjelent méltatásokat, véleményeket és interjúkat gyűjtöttük itt csokorba.

Bak Róbert

Patrick Modiano: Felejtett álom

Dátum: 2017. június 19.
Megjelenés helye: ekultura

Valamit nagyon tud a 2014-es irodalmi Nobel-díjas Patrick Modiano, hisz sorra írja egymáshoz kísértetiesen hasonlító kisregényeit (már több tucat jelent meg belőlük hazájában, de idehaza is már a hetediknél tartunk), és az a szűk réteg, akit rabul ejtett, mindig kapva kap az alkalmon, ha új műve érkezik. Persze nekem sem volt kérdés, hogy elolvasom-e a most megjelent Felejtett álom című alkotást. És azt kaptam, amit vártam: egy újabb tipikus Modianót.

Tovább olvasom...

Törpilla

Susan Barker: Inkarnációk

Dátum: 2017. június 16.
Megjelenés helye: torpillauj.blogspot

A ​történet főszereplője Vang, a pekingi taxisofőr, aki egy nap különös levelet talál a kocsija szélvédőjén. Nyugtalanító sorok, melyek írója mintha egyre közelebbről figyelné meg őt és a családját. Vang nyomozni kezd a titokzatos, furcsa, de felkavaró levél nyomán, amelyet továbbiak is követnek. Mindegyikből a kínai történelem egy-egy meghatározó, ám véres, szenvedélyes és intrikákkal teli korszaka tárul fel, melyben az egyéni lét már-már kilátástalannak tűnő, folytonos küzdelem.

Tovább olvasom...

Törpilla

Kamila Shamsie: Istent a kőben

Dátum: 2017. június 16.
Megjelenés helye: torpillauj.blogspot

Ritkán áll módunkban a történelem egy adott szakaszát két ennyire ellentétes nézőpontból szemügyre venni. A nagy háborúban Kajjum a brit hadseregben harcol, de sebesülése után az indiai erőszakmentes mozgalom híve lesz. Vivet eleinte csak a régészet és főleg a vonzó Tashin bej érdekli, de ahogy a történet eseményei sűrűsödnek, egyre jobban megérti és képviseli azt a nézetet, hogy egymás kultúráját tisztelni kell, védeni, akár a saját kultúránk ellenében is. A világ éppen attól lesz élhető hely, ha a különbségek nem ellentét forrásai, hanem a közös kincsestár egyformán felbecsülhetetlen darabjai.

Tovább olvasom...

FilmBaráth

Könyvkritika: Tan Twan Eng: Az Esti ködök kertje (2016)

Dátum: 2017. június 07.
Megjelenés helye: smokingbarrels.blog

Álomszép lírába csomagolja a szerző a fájdalmas maláj történelmi események bemutatását

Tovább olvasom...

DARQO

ILYENNEK LÁTJUK MAGYARORSZÁGOT – MAGYAR RADÍR 2016

Dátum: 2017. június 07.
Megjelenés helye: manzardcafe.blog

Országos szépirodalmi pályázatot írt ki 2016-ban a Kisalföld napilap szerkesztősége és a Tarandus Kiadó. A pályázat célja Magyarország jelenének megörökítése volt, ezért a társadalmat széles körben érintő és érdeklő eseményekről és folyamatokról szóló rövid novellákat, elbeszéléseket, esszéket vártak az emberektől. Nagyon sokan jelentkeztek, 315-en próbáltak szerencsét, közülük 55 embernek sikerült olyat alkotnia, amellyel bekerült a kiadványba.

Tovább olvasom...

DARQO

INKARNÁCIÓK

Dátum: 2017. május 29.
Megjelenés helye: manzardcafe.blog

Nehéz megfogalmazni, hogy pontosan milyen Susan Barker Inkarnációk című könyve, mert leginkább egy gyűjtőtégelyre hasonlít, amelybe összeöntötte a kedvenc hozzávalóit a szerző, többek között a krimi, thriller, fantasy, spiritualizmus, kortárs szépirodalom, ezen belül pedig vér, verejték, szagok, illatok, szenvedély, erotika, ármánykodás, harag, düh, fájdalom, szorongás, egyhangúság, kiábrándultság keverednek és állnak össze egyedi, különleges és izgalmas egységgé, miközben megismerjük Kína történelmét és korrajzát.

Tovább olvasom...

JUDY TÓTH

KÖNYV: Inkarnációk

Dátum: 2017. május 29.
Megjelenés helye: elkepzeltkonyv.blogspot.hu

Susan Baker Inkarnációk Ezer éve rólunk álmodom című könyve egy megfoghatatlan, misztikus világba repít minket, amelyben nem csak Kína történelmét ismerhetjük meg, az ország jelenkori képéről is részletes leírást kapunk. A Tarandus Kiadó jóvoltából azonban még ennél is mélyebbre mehetünk, ugyanis megpróbálhatjuk megválaszolni a kérdést: vajon mi mindenen ment már át a lelkünk?

Tovább olvasom...

csillabella

Patrick Modiano - A Kis Bizsu (24)

Dátum: 2017. május 26.
Megjelenés helye: http://kesztenye.blog.hu

Nem vagyok az a fajta, aki egy 130 oldalas (2 óra alatt kényelmesen kiolvasható) könyvről teleregény véleményt ír, így ez nem lesz terjengős poszt.

Tovább olvasom...

Fáy Miklós

Illendő és érdemes vele foglalkozni!

Dátum: 2017. május 17.
Megjelenés helye: Lilla Magazin

Húszéves Modiano könyve, de hát csak három éve kapta meg a szerző a Nobel-díjat, a hivatalos igazolást arról, hogy illendő és érdemes vele foglalkozni.

Tovább olvasom...

hir.24

Bugyi nélkül, szoknyában lépett le az összes nő a faluból

Dátum: 2017. május 15.
Megjelenés helye: hir.24

Aztán levetkőztek, dézsában fürödtek, és kitárgyalták a mocskos férfiakat. Eldugott kis kalotaszegi település titkos történeteit meséli Öregmama: csábítások, érdekházasságok, mindig pálinkaszagú, erőtlen férjek, szeretők, vallás és ösztön. Jó kis Matiné.

Tovább olvasom...
40 oldal, 398 összesen, 11-20 ««  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ...  »  »»
Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?