Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

Cikkek, Kritikák

A Tarandus Kiadó által gondozott szépirodalmi és lélektani könyvekről megjelent méltatásokat, véleményeket és interjúkat gyűjtöttük itt csokorba.

FilmBaráth

Könyvkritika: Tan Twan Eng: Az Esti ködök kertje (2016)

Dátum: 2017. június 07.
Megjelenés helye: smokingbarrels.blog

Álomszép lírába csomagolja a szerző a fájdalmas maláj történelmi események bemutatását

Tovább olvasom...

DARQO

ILYENNEK LÁTJUK MAGYARORSZÁGOT – MAGYAR RADÍR 2016

Dátum: 2017. június 07.
Megjelenés helye: manzardcafe.blog

Országos szépirodalmi pályázatot írt ki 2016-ban a Kisalföld napilap szerkesztősége és a Tarandus Kiadó. A pályázat célja Magyarország jelenének megörökítése volt, ezért a társadalmat széles körben érintő és érdeklő eseményekről és folyamatokról szóló rövid novellákat, elbeszéléseket, esszéket vártak az emberektől. Nagyon sokan jelentkeztek, 315-en próbáltak szerencsét, közülük 55 embernek sikerült olyat alkotnia, amellyel bekerült a kiadványba.

Tovább olvasom...

DARQO

INKARNÁCIÓK

Dátum: 2017. május 29.
Megjelenés helye: manzardcafe.blog

Nehéz megfogalmazni, hogy pontosan milyen Susan Barker Inkarnációk című könyve, mert leginkább egy gyűjtőtégelyre hasonlít, amelybe összeöntötte a kedvenc hozzávalóit a szerző, többek között a krimi, thriller, fantasy, spiritualizmus, kortárs szépirodalom, ezen belül pedig vér, verejték, szagok, illatok, szenvedély, erotika, ármánykodás, harag, düh, fájdalom, szorongás, egyhangúság, kiábrándultság keverednek és állnak össze egyedi, különleges és izgalmas egységgé, miközben megismerjük Kína történelmét és korrajzát.

Tovább olvasom...

JUDY TÓTH

KÖNYV: Inkarnációk

Dátum: 2017. május 29.
Megjelenés helye: elkepzeltkonyv.blogspot.hu

Susan Baker Inkarnációk Ezer éve rólunk álmodom című könyve egy megfoghatatlan, misztikus világba repít minket, amelyben nem csak Kína történelmét ismerhetjük meg, az ország jelenkori képéről is részletes leírást kapunk. A Tarandus Kiadó jóvoltából azonban még ennél is mélyebbre mehetünk, ugyanis megpróbálhatjuk megválaszolni a kérdést: vajon mi mindenen ment már át a lelkünk?

Tovább olvasom...

csillabella

Patrick Modiano - A Kis Bizsu (24)

Dátum: 2017. május 26.
Megjelenés helye: http://kesztenye.blog.hu

Nem vagyok az a fajta, aki egy 130 oldalas (2 óra alatt kényelmesen kiolvasható) könyvről teleregény véleményt ír, így ez nem lesz terjengős poszt.

Tovább olvasom...

Fáy Miklós

Illendő és érdemes vele foglalkozni!

Dátum: 2017. május 17.
Megjelenés helye: Lilla Magazin

Húszéves Modiano könyve, de hát csak három éve kapta meg a szerző a Nobel-díjat, a hivatalos igazolást arról, hogy illendő és érdemes vele foglalkozni.

Tovább olvasom...

hir.24

Bugyi nélkül, szoknyában lépett le az összes nő a faluból

Dátum: 2017. május 15.
Megjelenés helye: hir.24

Aztán levetkőztek, dézsában fürödtek, és kitárgyalták a mocskos férfiakat. Eldugott kis kalotaszegi település titkos történeteit meséli Öregmama: csábítások, érdekházasságok, mindig pálinkaszagú, erőtlen férjek, szeretők, vallás és ösztön. Jó kis Matiné.

Tovább olvasom...

Petrohán Bea

Susan Barker: Inkarnációk

Dátum: 2017. május 04.
Megjelenés helye: Könyvutca

Nagyon különleges olvasási élményt nyújtott ez a könyv. Teljesen beszippantott magába, pedig volt amikor egyáltalán nem voltak egyértelműek az érzéseim a történettel kapcsolatban. Nem tudtam eldönteni, hogy elborzaszt amit olvasok, vagy lenyűgöz. Aztán megértettem, hogy nem kell eldöntenem. Elborzaszthat és lenyűgözhet egyszerre.

Tovább olvasom...

Csarliprinc

Volt egyszer egy Mexikó (Winston Groom – El Paso)

Dátum: 2017. május 04.
Megjelenés helye: Próza Nostra

A földrajzi távolságot tekintve elsőre furcsának tűnhet, hogy a magyar néplélekbe milyen elképesztő gyorsasággal és milyen mélyen ivódott bele a vadnyugat – amúgy sosem volt – romantikája. Az Utolsó mohikán első magyar fordítása 1847-re datálódik, de gondolhatunk akár Karl May tiszteletbeli magyarságára is, amihez hasonlóval talán csak Jules Verne dicsekedhet.

Tovább olvasom...

Tamás Gábor

Patrick Modiano: Felejtett álom

Dátum: 2017. április 26.
Megjelenés helye: gaboolvas.blog

Idehaza ez a hatodik kisregénye a Nobel-díjas francia szerzőnek a Tarandus Kiadónál. A történet éppen olyan kissé misztikus hangulatú, megkapó ahogy az eddigiek.

Tovább olvasom...
40 oldal, 395 összesen, 11-20 ««  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ...  »  »»
Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?