Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

Cikkek, Kritikák

A Tarandus Kiadó által gondozott szépirodalmi és lélektani könyvekről megjelent méltatásokat, véleményeket és interjúkat gyűjtöttük itt csokorba.

Anibell

Patrick Modiano: A Kis Bizsu

Dátum: 2016. április 27.
Megjelenés helye: Moly

Szomorú és nyomasztó történet minimalista stílusban. Olvastam volna még, maradt bennem sok kérdés, és hiány.

Tovább olvasom...

mikkromakka

Aline Ohanesian: Orhan öröksége

Dátum: 2016. április 27.
Megjelenés helye: Moly

Nagyon olvasmányos regény, sodort magával, hamar elolvastam, a végét hajnali 2-kor, mert nem bírtam letenni. A történet a SOAD-os érdekeltség miatt direkt vonzott, általuk tudtam már erről a témáról dokumentumszerűen, de regényben még nem olvastam róla. Kalandos, szomorú, kár, hogy igaz alapokon nyugszik.

Tovább olvasom...

olvasóbarát

Patrick Modiano: Nászút

Dátum: 2016. április 27.
Megjelenés helye: Moly

Szeretem a szerző különös hangulatú regényeit, mintha gomolygó ködből bukkanna elő egy-egy alak, sejtelmesen, rejtőzködve, az olvasó inkább az érzéseire hagyatkozhat, mert a több idősíkon, töredezetten előadott történetből úgy kell kihámozni a lényeget, megfejteni a titkokat, megérezni a szereplők életében bekövetkezett fordulópontokat.

Tovább olvasom...

Virágszépe

Tan Twan Eng: Esőcsináló

Dátum: 2016. április 27.
Megjelenés helye: Moly

Ismét egy kiváló regény, gyönyörű borítóval Tan Twan Engtől. Az első részben megismerünk egy szigetet, ahol együtt élnek malájok a britekkel, indiaiakkal, kínaiakkal.

Tovább olvasom...

Grozdits Hahó

Szerelem népirtás idején

Dátum: 2016. április 20.
Megjelenés helye: Librarius

Egy évszázad telt el az örmény népirtás óta úgy, hogy a történetnek nincs – kérdés, hogy lehetne-e – megnyugvást hozó lezárása. A világban szerte élő örmény közösségek őrzik identitásukat, melynek fontos eleme az, ami az első világháború alatt Törökországban történt: a népirtás.

Tovább olvasom...

Várkonyi Zsolt

Mi a legperverzebb holmi, ami egy párizsi ház romos pincéjéből előkerülhet? 21+

Dátum: 2016. április 18.
Megjelenés helye: Librarius

Jean-Yves Berthault kötetének borítójára egy 21-es karikát is odabiggyesztettek (a 21 éven aluliak számára ez nyilván óriási kísértés.) Ilyen korhatár besorolással még filmeknél is ritkán találkozunk. Hogy mire ez a nagy cécó? Ahogy a fent idézett könyvrészletből is kiderül, Simone és Charles (ezt az álnevet kapta a két szerető) csöppet sem szemérmes: ami a szívükön, az a szájukon, és persze a tollukon.

Tovább olvasom...

Forgách Kinga

Nem vagyunk azonosak azzal, ami történik velünk

Dátum: 2016. április 12.
Megjelenés helye: Könyvesblog

Aline Ohanesian nagy sikerű debütáló regénye, az Orhan öröksége az emberiség történelmének legsötétebb bugyraiba vezeti olvasóját: az 1915-ös örmény népirtás eseményeit dolgozza fel A történelem szakon végzett örmény származású író a múlt valós eseményeinek mentén, de fiktív történetbe ágyazva meséli el saját nagymamájának traumatikus életútját.

Tovább olvasom...

Szerk.

Perverzió-e, ha férfi és nő között felcserélődnek a nemi szerepek? 21+

Dátum: 2016. április 08.
Megjelenés helye: Librarius

1929-ben egy „jó házból való” egyedülálló fiatal nő megismerkedik egy nős férfival. Kezdetét veszi egy két évig tartó szerelmi kaland, Simone életének legnagyobb, elemi ösztönök diktálta szenvedélye.

Tovább olvasom...

Szerk.

Rómeó és Júlia sorsa Kenyában is sanyarú

Dátum: 2016. április 08.
Megjelenés helye: Könyvesblog

Kenyában járunk, a soha ki nem száradó Honia-folyó mentén, a zegzugos dombvidéken, ahová a fehér ember még nem merészkedett be. Murungu isten az első férfinak és nőnek adta ezt a termékeny földet, ajándékba.

Tovább olvasom...

Írokéz

Aline Ohanesian: Orhan öröksége

Dátum: 2016. április 06.
Megjelenés helye: Győri Szalon

Április 11-től kapható a Tarandus Kiadó égisze alatt megjelenő Orhan öröksége. A másfél millió örmény testamentumaként emlegetett kötet Aline Ohanesian első regénye, amelyről a szerző maga így vall: „Egy nyitott könyv és az olvasó szíve között mindössze 15-20 centiméternyi távolság van. Ám ezen az „úton” nagyon sok minden történhet. Hiszek abban, hogy egy regény képes megváltoztatni az emberi gondolkodást.”

Tovább olvasom...
39 oldal, 389 összesen, 91-100 ««  «  ... 5,5 | 6,5 | 7,5 | 8,5 | 9,5 | 10,5 | 11,5 | 12,5 | 13,5 | 14,5 ...  »  »»
Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?