Alvó emlékek, Díjazott könyv/szerző Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

Cikkek, Kritikák

A Tarandus Kiadó által gondozott szépirodalmi és lélektani könyvekről megjelent méltatásokat, véleményeket és interjúkat gyűjtöttük itt csokorba.

Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia

Szekeres György Műfordítói Érem átadása

Dátum: 2018. április 24.
Megjelenés helye: Magyar Tudományos Akadémia

2018. április 9-én, 19 órakor, az MTA Díszermében

Tovább olvasom...

Véda

Ngũgĩ wa Thiong'o - Közöttünk ​a folyó

Dátum: 2018. április 05.
Megjelenés helye: hangulatokk.blogspot

Waiyaki, a történet főhőse, miközben a g(k)ikuyu közösség szent fája mellett, a Mugumo-on áll, látja, hogy az elterülő gerincek és völgyek olyanok, mint a nyugvó oroszlánok, akik újra felébredni készülek. Ez a nyugalom összeomlik a brit gyarmatosítók megjelenésével, akik olyan változást hoznak, amely a társadalmat a megvilágosodás kulturális dilemmájába helyezi, vagy az ősi gyökerekhez vezeti vissza. A változás e témája, a középütt állás dilemmája a központi eleme Ngugi első könyvének.

Tovább olvasom...

Véda

Tan Twan Eng: Esti ködök kertje

Dátum: 2018. április 04.
Megjelenés helye: hangulatokk.blogspot

"Úgy éreztem, minden egyes korttyal valami mélabút is magamba szívok, ami átjárta a tealeveleket." Igen, határozottan én is így éreztem, mert Tan Twan Eng második regényében, Az Esti ködök kertjében folytatja az emlékezet és a felejtés két pillére közti érzékeny egyensúly ábrázolását az 1980-as évek végi Malajziában.

Tovább olvasom...

petrohán beáta

Patrick Modiano: Felejtett álom

Dátum: 2017. augusztus 15.
Megjelenés helye: Könyvutca.blog

A Nászút, a Catherine Certitude című gyerekkönyv, és most már a Felejtett álom elolvasása után, ki merem jelenteni, hogy szeretem Modiano egyszerű és letisztult stílusát. Nagyszerű elbeszélő, nem hagy bennünket fellélegezni a történetei alatt, végig az jár a fejünkben, legalábbis nekem végig az járt a fejemben a Felejtett álom olvasásakor, hogy biztos kihagytam valamit, azért nem értem az események és kapcsolatok logikáját, de nem, nem én voltam a hunyó, hanem Modiano. Mindig arra késztet, hogy időről időre gondoljam végig, hogy akkor most, mi is van. Mi történt eddig, miért alakult úgy a történet, ahogyan és kik ezek az emberek, miért vannak ott, és egyáltalán szeretnék többet tudni róluk.

Tovább olvasom...

Szabó Sarolta

Susan Barker: Inkarnációk – Ezer éve rólunk álmodom

Dátum: 2017. július 25.
Megjelenés helye: ekultura

2010 tavasza. Lassan melegszik az idő, noha reggelente még csillog a harmat a gyepen, és jól jön a hosszú ujjú kardigán… Hogy mi jut eszembe erről az időszakról? Akkoriban érettségiztem – noha nem sorolnám magamat a lázasan magolók közé, az felrémlik, hogy az osztályban, barátok között másról se esett szó, csak tételek, kérdések, vizsgaidőpontok forogtak közszájon.

Tovább olvasom...

Tóth Judy

KÖNYV: Közöttünk a folyó

Dátum: 2017. július 21.
Megjelenés helye: elkepzeltkonyv.blogspot.hu

„Tanuld meg a fehér ember minden titkát és tudományát. De ne kövesd el hibáit!” Ngugi wa Thiong’o könyve, a Közöttünk a folyó a Tarandus Kiadó gondozásában jelent meg. A magával ragadó történet abba a zavaros időszakba repít el minket, amikor a fehér telepesek először jelentek meg Kenyában.

Tovább olvasom...

Fáy Miklós

Felejteni kellene

Dátum: 2017. július 18.
Megjelenés helye: Lilla Magazin

Tovább olvasom...

A. Gergely András

KISEBBSÉGBEN: Eufóriák terepén

Dátum: 2017. július 14.
Megjelenés helye: MASZOL

Szerelmi háromszög? Vagy kutatói szakma belső kínjai és konfliktusai? Titkos érintések, megértések, zűrzavarok, vagy jónevű etnológusok terepkutatási nyűgjei Pápua Új-Guineában?

Tovább olvasom...

R.Szabó Zsuzsa

Nő a múltból

Dátum: 2017. július 14.
Megjelenés helye: Presztízs Magazin

Tovább olvasom...

Vass Norbert

Túlbeszélt elhallgatások

Dátum: 2017. június 19.
Megjelenés helye: Magyar Nemzet

Egyre több kortárs román prózakötettel találkozhat az éles szemű olvasó a honi könyvpiacon.

Tovább olvasom...
40 oldal, 398 összesen, 1-10 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ...  »  »»
Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?