Alvó emlékek, Díjazott könyv/szerző Inkarnációk, Előjegyezhető Felejtett álom, Díjazott könyv/szerző Magyar Radír 2016, antológia El Paso, Szépirodalom Öregmama történetei, Szépirodalom Istent a kőben, Díjazott könyv/szerző Mademoiselle S. szenvedélye, Levélregény Orhan öröksége, Szépirodalom Közöttünk a folyó, Díjazott könyv/szerző Esőcsináló, Díjazott könyv/szerző A sötét mélyben, Díjazott könyv/szerző Szent László-vér, Szórakoztató irodalom Nászút, Díjazott könyv/szerző Eufória, Díjazott könyv/szerző Akvárium, Lélektani regény Ne hagyd el a hajót!, Lélektani regény Majd’ kibújunk a bőrünkből, Szépirodalom Hogy el ne tévedj, Díjazott könyv/szerző Fiam és a túlvilág, Lélektani regény Apák, Szépirodalom Augusztusi vasárnapok, Díjazott könyv/szerző Éjfű, Díjazott könyv/szerző Sisterland, Szórakoztató irodalom Az Esti ködök kertje, Díjazott könyv/szerző Egy szívsebész naplója, Szépirodalom A vaskorona, Spirituális könyv A túlélő, Spirituális könyv Csibefiú, Lélektani regény Élet, Díjazott könyv/szerző A Kis Bizsu, Díjazott könyv/szerző Macska és kölyke, Lélektani regény Bonaca, Szépirodalom Helvétius élete és munkássága, Művelődéstörténet Amiket az útleíró elhallgat, Szépirodalom A mágia története, Művelődéstörténet A csodaszarvas nyomában , Művelődéstörténet Az utolsó Rákóczi, Spirituális könyv Úti levelek, naplók, Szépirodalom Magyar Szentegyházak regéi, Mesék, regék, mondák Emlékirataim, Szépirodalom A Varázsló, avagy Chateaubriand élete, Szépirodalom A homokóra szemcséi, Szépirodalom Ércnél maradóbb, Szépirodalom

A kiadóról

Tarandus Kiadó

A Tarandus Kiadó 2011-ben alakult, tulajdonosa és ügyvezetője Réti Attila, maga is író. Jelenleg a hetvennegyedik kötet kiadásánál tartunk, amelyet az irodalmi Nobel-díjas Patrick Modiano fémjelez, s ez számunkra szimbolikus jelentőségű.

Az eddig megjelent könyvek között találunk szépirodalmi alkotásokat és spirituális témájú műveket, emlékiratot, útleírást, bűnügyi, ifjúsági és történelmi regényt. Különösen büszkék vagyunk Modiano három kötetére (A Kis Bizsu, Éjfű, Augusztusi vasárnapok), Stendhal a szerelem természetrajzáról szóló munkájára (A szerelemről), Maurois páratlanul izgalmas regényére Chateaubriand életéről (A varázsló) vagy például Baranyi Ferenc Pokol-fordítására, Kosztolányi műveire (Elsüllyedt Európa, Látjátok, feleim, Ércnél maradóbb) és Gárdonyi úti naplójára (Amiket az útleíró elhallgat).

Azokat a szépirodalmi alkotásokat és a magas színvonalú szórakoztató irodalom körébe tartozó köteteket igyekszünk megjelentetni, amelyek valamilyen szempontból különlegesek, különcök, akár egzotikusak; furcsa, rejtélyes, misztikus hangulattal jellemezhetők; nem mindennapi emberek életéről szólnak; helyzetek lélektani összetevőire mutatnak rá, mint például Tan Twan Eng Malajziában játszódó regénye (Az Esti ködök kertje) vagy Curtis Sittenfeld igazán szórakoztató, izgalmas története (Sisterland).

A kiadó célja, hogy külcsín és belbecs tekintetében egyaránt kitűnő könyvekkel jelentkezzen, és értékes szereplője legyen a hazai könyvkiadásnak.

Nevünk eredete

A Tarandus - rénszarvas - egy Északi-sarkkör közeli, a XIX. századig még jelzett csillagkép, amelyet a francia Charles Pierre Lemonnier (1715-1799) fedezett fel és nevezett el Lappföldön végzett földtani mérései emlékére. E csillagalakzat már nem szerepel a nyolcvannyolc nemzetközileg ismert csillagkép között, ugyanis az Orion részének tekintik.

Küldetésünk

A Tarandus mint égi szarvas számunkra nagyon is jelenvaló és többletjelentést hordozó szimbólum.

A Tarandus név felvételével elköteleztük magunkat mindamellett, ami túlmutat hétköznapi létezésünkön és világunkon; ami segít szellemünket és lelkünket az anyagi dolgok fölé emelni. Ami egy nálunk magasabb erő vagy hatalom létezésére döbbent rá, életünk mélyebb értelmére vet fényt, egy adott helyzet vagy jelenség többféle értelmezését teszi lehetővé. Szeretnénk rávilágítani, milyen sokféle a világ, mennyi különböző módon érthető, értelmezhető egy-egy helyzet vagy jelenség, ha nyitottan közelítünk felé.

Híres ember írta... Zsurmák Pokol Látjátok, feleim Útirajzok Utazás Itáliában

Keresés:


Bejelentkezés:


Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár

Kosár megnyitása

Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére I. Erdélyország története különös tekintettel mívelődésére II. A szabadkőművesség története Magyarországon Az igazság odaát van A Pilis-összeesküvés Mildi meséi A szerelemről Boldog Szindbád pokoljárásai Mária-fegyver Nem leszek nemecsek! Bagolyvár Elsüllyedt Európa A három kristály legendája A Királynő mélyén Cinq-Mars összeesküvése Zsír Balázs olajra lép Mindenek Ostroma Schlemihl Péter csodálatos története Van élet a halál után (?) Utazások Ezotériában Az Örök Élet forrása Tarot és asztrológia Elfeledett hősök Ezotéria és/vagy tudomány Jóskönyv A szeretet Nehéz idők Hun és magyar mondák Magyar nők Görög-római mythologia Ki fizeti a révészt?